Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minivacanța de la final de noiembrie. Iată cine beneficiază

ro

06 Nov, 2022 10:58 1657 Marime text
Conform Codului muncii, salariații din România, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, primesc liber pe 30 noiembrie - Sfântul Andrei și 1 decembrie - Ziua Națională a României. Anul acesta, Guvernul a stabilit ca bugetarii să aibă liber și în 2 decembrie, aceștia bucurându-se astfel de o minivacanță de cinci zile.

30 noiembrie, zi în care se sărbătorește Sfântul Andrei, și 1 decembrie, Ziua Națională a României, sunt, potrivit Codului muncii, zile nelucrătoare, în care salariații, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, primesc liber.

Pentru că cele două libere legale amintite pică în zile de miercuri și joi, pentru acest an, autoritățile au stabilit ca și ziua de vineri să fie liberă pentru bugetari, făcându-se o așa-numită „punte” între Ziua Națională și weekend-ul ce o urmează.

Astfel, bugetarii vor avea liber și în 2 decembrie, ceea ce înseamnă că se vor bucura, în perioada Zilei Naționale, de o minivacanță de cinci zile (între 30 noiembrie și 4 decembrie). Potrivit HG 96/2022, actul normativ ce stabilește ziua liberă suplimentară pentru lucrătorii de la stat, ziua liberă de 2 decembrie 2022 va trebui recuperată de către aceștia, până la sfârșitul anului, prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii