Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sorin Grindeanu „Primele 35 de linii de cale ferată din Portul Constanța se vor recepţiona în această toamnă“

ro

30 Aug, 2022 17:10 1325 Marime text
Cale ferată în Port. Foto: facebookMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, marţi, că primele 35 de linii de cale ferată reabilitate printr-un proiect în valoare de aproximativ 200 milioane de lei, finanţat de Guvern, proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii feroviare în Portul Constanţa, vor fi recepţionate în toamnă.

"Pentru că ne aflăm la Constanţa, vreau să spun câteva lucruri legate de operaţionalizarea completă a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa. În urmă cu câteva luni, şi am venit de atunci de câteva ori, Guvernul a hotărât să aloce aproximativ 200 milioane de lei pentru investiţii în dezvoltarea infrastructurii feroviare în Portul Constanţa. Au fost începute acele investiţii, o parte dintre ele, primele 35 de linii de cale ferată se vor recepţiona în perioada următoare, în această toamnă, celelalte până la 100 au intrat în procedură de licitaţie şi e pe final acea licitaţie şi vor fi atribuite şi ele. Este esenţial ca Portul Constanţa să-şi folosească întreaga capacitate pe care o are. În acest moment, nu-şi foloseşte pe zona feroviară capacitatea sa, tocmai de aceea Guvernul a venit cu aceşti bani, tocmai de aceea facem aceste investiţii, astfel încât Portul Constanţa să poată să îşi folosească la maxim capacităţile sale, inclusiv pe zona feroviară", a spus Grindeanu într-o conferinţă de presă organizată în staţiunea Olimp.


Sorin Grindeanu a precizat că, în afară de investiţia din Portul Constanţa, Ministerul Transporturilor are în atenţie, în perioada următoare, alte două mari proiecte, cel care priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere în Moldova, în special pe A7, şi cel referitor la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin PNRR pe liniile Caransebeş - Arad şi Episcopia Bihorului - Cluj.

"Vreau să vă prezint alte două mari puncte pe care vreau să le atingem la Ministerul Transporturilor în perioada următoare. Primul punct priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere în Moldova, aici vorbim în primul rând de A7. Săptămâna trecută am mers la primul lot la Ploieşti, pe secţiunea Ploieşti - Buzău, a fost dat ordinul de începere. Şi pe lotul 2 din secţiunea Ploieşti - Buzău a fost dat ordinul de începere. În zilele următoare, în maxim o săptămână, voi semna contractele pentru încă două loturi pe Buzău - Focşani. Ne propunem ca pe A7 să putem să desemnăm câştigătorii pe toate cele 13 loturi până la sfârşitul anului. Al doilea punct este cel legat de CFR şi de finanţările din PNRR, sunt cele două tronsoane Caransebeş - Arad şi Episcopia Bihorului - Cluj, cu opt loturi, toate sunt în fază de licitaţie, pe patru dintre ele deja ministerul a desemnat deja câştigătorii, dar trebuie finalizate procedurile. De asemenea, până la sfârşitul anului, pe cele opt loturi, şi vorbim de un proiect de aproximativ 3,3 miliarde de euro, vom semnat contractele şi vom desemna câştigătorii până la sfârşitul anului", a completat Grindeanu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii