Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului Municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule

ro

01 Feb, 2022 21:27 1312 Marime text


Autorităţile pregătesc un program de finanţare prin care municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule, dezvoltând astfel infrastructura locală de colectare separată a deşeurilor, a anunţat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna.

Potrivit acestuia, prin PNRR există fonduri pentru finanţarea a peste 13.000 de astfel de eco-insule.

„Înfiinţarea mai multor parcuri naturale urbane, achiziţia de microbuze electrice şi amenajarea pistelor pentru biciclete au fost subiectele cele mai importante abordate azi în cadrul întâlnirii în format online cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România. Împreună cu preşedintele AFM Fulop Lorand am discutat despre pregătirea programelor de finanţare din Fondul pentru Mediu şi despre cele finanţate din PNRR privind gestionarea deşeurilor şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

Pregătim un program de finanţare prin care municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule, dezvoltând astfel infrastructura locală de colectare separată a deşeurilor. Prin PNRR avem fonduri pentru finanţarea a peste 13.000 de astfel de eco-insule", a scris ministrul Mediului, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a arătat că, pentru eficientizarea Programului Sisteme Fotovoltaice 2022, primăriile se vor putea implica în analizarea dosarelor depuse urmând să fie simplificată procedura de aplicare, pentru a facilita accesul beneficiarilor la program.

De asemenea, ministrul Mediului a menționat că Guvernul pregătește un program pentru finanțarea montării panourilor solare pe acoperișuri de bloc și punerea în funcționare a acestora, explicând că surplusul de energie astfel produs ar fi folosit de municipalitate, de exemplu pentru iluminatul public, iar asociațiile de proprietari ar fi compensate.

foto: Facebook/Barna Tanczos
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii