Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul MAI „Principalul obiectiv e desfășurarea în bune condiții a alegerilor“ (VIDEO)

ro

07 Jun, 2024 13:51 497 Marime text
Foto+video: MAIConducerea Ministerului Afacerilor Interne a organizat ieri, 6 iunie 2024, o ședință cu reprezentanții structurilor de ordine publică de la nivel central și din teritoriu.

În cadrul ședinței, organizată în sistem videoconferință, au fost stabilite ultimele detalii privind măsurile dispuse pentru asigurare ordinii publice în zona secțiilor de votare și a birourilor electorale în perioada desfășurării scrutinului electoral de la finalul acestei săptămâni.

De asemenea, au fost analizate și aspecte privind situația operațională la zi în domeniul de competență al structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

,,Vă rog să vă considerați, toți, în stare de alertă, la datorie, pentru a ne îndeplini obiectivele. Sigur că principalul obiectiv e desfășurarea în bune condiții a alegerilor, respectarea legii,  păstrarea ordinii și liniștii publice pentru ca cetățeanul, cetățenii, să-și exercite dreptul constituțional fundamental la vot liber, nestingherit.”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.


În continuare, ministrul a subliniat faptul că misiunile trebuie desfășurate cu deplină legalitate și imparțialitate.

„Vreau să mă refer la (zona n.n.) strict tehnică și legală, care, repet, ține de credibilitatea Ministerului Afacerilor Interne că își poate îndeplini misiunea legală, că poate fi imparțial politic, imparțial politic, echidistant, că nu se amestecă în niciun fel de joc politic și că, într-adevăr, mai presus de orice și de oricine în țara asta este legea și legea sunteți dumneavoastră, dumneavoastră sunteți gardienii legii. Pentru niciun motiv, nimeni nu are voie să abdice de la această calitate de gardian al legii.”


Măsurile preventive, misiune prioritară pentru angajații MAI

Pentru creșterea capacității de reacție, de la nivel central vor fi trimiși în teritoriu ofițeri care să monitorizeze implementarea măsurilor stabilite. Monitorii au fost prezenți la ședința derulată astăzi, aceștia fiind ofițeri cu experiență în domeniul lor de activitate și cu capacitatea dovedită de a coordona acțiuni de amploare.

“Din punct de vedere tehnic suntem pregătiți. Am cerut ca până la finele campaniei electorale, respectiv sâmbătă dimineață, la ora 7, atenția să fie una ridicată din perspectiva prevenirii oricăror incidente.

Este foarte important să prevenim aceste incidente, iar odată cu acel moment, ora 7, să ne canalizăm pe celelalte activități specifice, pe activitatea de menținere, activitatea de transport către secțiile de votare, care se va realiza până la ora 18, în ziua de sâmbătă și luăm în pază secțiile de votare la nivel național. ”, le-a transmis angajaților MAI Secretarul de Stat Bogdan Despescu.


Prioritatea angajaților MAI este prevenirea incidentelor grave și intervenția rapidă, astfel încât să nu fie situații de natură să afecteze procesul electoral, integritatea cetățenilor și a bunurilor private ori publice.
 

Citește și. 

Constanța. Fără băuturi alcoolice în zona secțiilor de votare! Amenzile ajung până la 3.000 lei (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii