Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei, Virgil Popescu despre deconectarea de la rețea a consumatorilor de electricitate şi gaze (VIDEO)

ro

12 Jan, 2022 17:18 1967 Marime text
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat în briefingul de la finalul şedinţei de Guvern că pe toată perioada de aplicare a Legii privind măsurile de sprijin consumatorii casnici de electricitate şi gaze nu vor putea fi deconectaţi de la reţea conform Legii consumatorului vulnerabil şi Legii 259/2021 privind compensarea şi plafonarea facturilor la energie.

"Am văzut ce fac furnizorii, emit facturi şi forţează plata acestor facturi, existând acest risc al debranşării. Evident, când le dăm o sancţiune de refacere a facturii, de nepercepere a penalităţilor, evident că trebuie să ne asigurăm că nu pot fi abuzuri din partea furnizorilor împotriva oamenilor, care nu au capacitatea de negociere cu furnizorii cum au firmele mari, ne asigurăm că nu pot să-i debranşeze. Pe toată perioada aceasta de aplicare a legii nu vor fi debranşări nu doar pentru consumatorii vulnerabili, ci şi pentru restul consumatorilor, inclusiv până la emiterea facturilor de regularizare", a declarat ministrul Virgil Popescu.

 
Ministrul a menționat că, în opinia sa, furnizorii sunt cei vinovaţi de situaţia creată pentru că nu au respectat Legea privind compensarea şi plafonarea facturilor.

 

Sursa foto: Facebook/Virgil Popescu 
Sursa video: Facebook/Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii