Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei „Solicit conducerii Hidroelectrica accelerarea tuturor proiectelor demarate înainte de 1989“ (VIDEO)

ro

09 Dec, 2023 14:27 835 Marime text
Foto: FacebookMinistrului Energiei, Sebastian Burduja a vizitat o hidrocentrală începută înainte de 1989, în judeţul Iaşi, lângă Paşcani. 

Cu această ocazie a precizat că solicitat conducerii Hidroelectrica accelerarea tuturor proiectelor demarate înainte de 1989. 

„Astăzi sunt la o altă hidrocentrală începută înainte de 1989, în județul Iași, lângă Pașcani. Stadiul de execuție: 80%. Bani cheltuiți de statul român până acum: peste 400 milioane lei. Necesar finalizare investiție: încă 330 milioane lei. Lucrările sunt în desfășurare.
Pasul următor este exproprierea celor peste 2000 de hectare ale amenajării hidroenergetice, în prima parte a lui 2024. Întreaga lucrare poate fi finalizată în trimestrul 2 din 2026 și va însemna producție de energie verde, diminuarea riscurilor inundațiilor, apă potabilă pentru Pașcani și localitățile limitrofe, apă pentru irigații pentru județele Iași și Neamț.
Solicit conducerii Hidroelectrica accelerarea tuturor acestor investiții. Preluarea recentă a UCM Reșița este un pas pozitiv. Mai avem mult de lucru, iar nivelul nostru de ambiție și de exigență este maxim. România Viitorului asta înseamnă: investiții, seriozitate, lucruri duse la bun sfârșit. Înainte, împreună“ - a precizta ministrul Burduja pe Facebook. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii