Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:42 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta

ro

10 Jan, 2021 13:01 1562 Marime text

  • Sorin Cîmpeanu: "Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă."

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat la Europa FM că sunt peste 200 de mii de elevi care nu au făcut școală online pentru că nu au avut acces fie la echipamente, fie la internet. Așa că pentru aceștia, în primul rând, se vor face ore de educație remedială.

Cîmpeanu a mai spus că nu există școală din România unde să nu fie nevoie de ore de educație remedială și mizează pe implicarea tuturor dascălilor. 

Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta, a menționat ministrul.
 

Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, a transmis ministrul.


Decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie, a spus Cîmpeanu.

Redeschiderea școlilor  nu va depinde de cât de mulți profesori vor fi de acord cu vaccinarea anti-COVID, ci de cât de mult va scădea rata de incidență a cazurilor de COVID-19, a mai precizat acesta.


Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii