Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:26 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației Elevii români ar putea învăța în trimestre, iar vacanța de vară ar putea fi mai scurtă

ro

11 Apr, 2021 17:25 1658 Marime text

 
  • Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis un mesaj referitor la structura anului școlar pe pagina sa oficială de Facebook.
  • Elevii români ar putea învăța în trimestre, în loc de semestre, începând de la toamnă.
  • În anul școlar 2021-2022, conform ordinului de ministru în vigoare, cursurile vor începe în data de 13 septembrie.

Sorin Cîmpeanu a subliniat și că Ministerul Educației susține extinderea anului școlar.

Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului şcolar 2021 - 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 - 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022 - 2023. În acest sens, vor fi inițiate consultări extinse.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări, fără a exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți, nici revenirea la trimestre, nici extinderea duratei cursurilor și nici altă variantă ce va rezulta în interesul pregătirii elevilor, a scris ministrul Cîmpeanu pe Facebook.


Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii