Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:33 11 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Cercetării „România are o navă de cercetări marine, Mare Nigrum, o fostă navă de pescuit căreia i s-a schimbat în mod fericit destinul“

ro

14 Feb, 2021 16:46 1382 Marime text
  •  Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman spune că România are o navă de cercetări marine, ”o fostă navă de pescuit căreia i s-a schimbat în mod fericit destinul”.
Ministrul precizează că, deşi nu este cea mai bună soluţie, nava este folosită, din fericire, de ”o mână de cercetători inimoşi” pentru cercetări privind schimbările climatice, calitatea mediului marin şi alte domenii.

Ştiaţi că România are o navă de cercetări marine? Mare Nigrum. O navă de pescuit oceanic căreia i s-a schimbat în mod fericit destinul. În curând va împlini 50 de ani.

Mare Nigrum este folosită la cercetări de nivel mondial din punctul de vedere al nivelului ştiinţific”, a scris, duminică, pe Facebok, ministrul Cercetării.

Ministrul precizează  că, deşi nu este cea mai bună soluţie, nava este folosită de ”o mână de cercetători inimoşi”. 

Chiar dacă funcţional nu este soluţia ideală, chiar dacă instalaţiile sunt îmbătrânite, totuşi, o mână de cercetători inimoşi o folosesc pentru cercetări privind schimbările climatice, calitatea mediului marin, evidenţierea resurselor generatoare de energie şi a resurselor marine vii. Ar trebui să privim spre viitor şi să ne imaginăm o Mare Nigrum 2 pentru că şi copiii noştri au nevoie de o planetă curată”, a mai afirmat ministrul.

Sursa foto: Facebook/  Ciprian Teleman

Citește și: Incident naval Navele Alcor şi Mare Nigrum s-au ciocnit violent în Portul Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii