Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită oficială la sediul INCDM „Grigore Antipa“ Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

27 Mar, 2023 14:19 1433 Marime text
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, se află astăzi, 27 martie 2023, într-o vizită de lucru în Constanța.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, în a doua parte a zilei, la sediul INCDM „Grigore Antipa“, începând cu ora 13:45, ministrul Sebastian Burduja va avea o întâlnire cu conducerea institutului. Apoi, ministrul va fi prezent, în intervalul 14:30 - 17:00, la Universitatea Ovidius, unde va vizita campusul universitar, va avea întrevederi cu conducerea Universității și va participa la o masă rotundă organizată de Google România, dar și la o sesiune de discuții cu elevi și studenți.

Nu în ultimul rând, în intervalul 17:15 - 18:30, ministrul Sebastian Burduja va avea întâlniri cu reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ și cei ai Colegiului Național „Mihai Eminescu“. 

Agenda domnului ministru a cuprins o oprire la operatorul portuar DP World (08:30 - 10:00), o întâlnire cu conducerea APMC (10:15 - 10:45), o întrevedere cu primarii din județul Constanța, prin care s-a lansat Caravana Digitalizării (sediul Instituției Prefectului, în intervalul 11:00 - 12:00). Apoi, la ora 12:00, în sala Remus Opreanu, au avut loc declarații de presă.

„De la începutul mandatului meu am văzut o bună parte din instituțiile de cercetare și este prima dată când ajung la Constanța. AM ținut foarte mult să văd Institutul ANtipa, este unul dintre institutele serioase și mă bucur să constat că banii alocați pentru institut prin programul Nucleu, finanțarea de bază a cercetării aproape s-au dublat față de anul trecut înseamnă că institul are resurse să performeze și deja performează. Discutăm despre un institut care deservește foarte multe companii private: vin aici, fac experimente, văd dacă anumite specii de pești se pretează de exemplu pentru Marea Neagră. Am văzut un experiment în curs cu păstrăv care ar putea fi crescut în apele Mării Negre. Sunt proiecte concrete și așteptarea cetățenilor este să vadă o cercetare concretă, nu doar studii teoretice“ - a declarat Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja după întâlnirea cu conducerea INCDM „Grigore Antipa“ Constanța. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii