Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Cătălin Predoiu - „Drogurile sunt o amenințare la adresa securității naționale“ (VIDEO)

ro

24 Jan, 2024 20:43 6282 Marime text
Foto: Facebook/MAIMinistrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a participat astăzi la lansarea la Anvers, Belgia, a unei noi platforme de luptă împotriva traficului de droguri în Europa. 

Cu această ocazie a transmis o declarație de presă în cadrul căreia a menționat faptul că România va continua și ea acest efort de combatere a drogurilor. 

Am participat astăzi la Anvers, în Belgia, la lansarea unei noi platforme de luptă împotriva traficului de droguri în Europa. Anual, Europa este inundată de cantități mari de droguri, care intră în statele membre prin marile porturi, prin intermediul crimei organizate, prin intermediul corupției, prin intermediul șantajului, a amenințărilor și a unui complex de infracțiuni care sunt adevărate amenințări la adresa securității naționale a statelor membre.
România va continua și ea acest efort de combatere a drogurilor. Am lansat, anul trecut, o serie de acțiuni operative la nivelul Poliției Române, care s-au concretizat în numeroase acțiuni de destrămare a grupurilor de crimă organizată. Aceste acțiuni vor continua și în anul 2024. La nivelul CSAT funcționează un grup de lucru care va coordona efortul integrat al mai multor instituții pentru combaterea traficului de droguri.

Acest flagel trebuie combătut în cooperare, atât internă, între instituții, cât și internațională, la nivelul Comisiei Europene cât și al statelor membre.
Vom continua pe tot parcursul anului 2024 aceste acțiuni. Drogurile sunt o amenințare la adresa securității naționale. Traficul de droguri este o amenințare la adresa cetățenilor.

Combaterea traficului de droguri a devenit o știință multidisciplinară. Se combină aici elemente de poliție judiciară, dar și cunoștințe privind circulația banilor, spălarea lor, cunoștințe de ordin financiar, cunoștințe contabile, manageriale, logistice. Toate aceste eforturi trebuie integrate astfel încât rezultatul sa fie unul eficient.

Împotriva rețelelor de trafic de droguri trebuie acționat tot în rețea, prin cooperare internă și internațională.

Doresc să asigur publicul din România că, în ciuda agendei extrem de complexe din anul 2024 din punct de vedere politic, pentru MAI și pentru mine personal combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate, o prioritate pe care o voi aborda cu acțiuni concrete și la nivelul Poliției Române. Dar, subliniez, doar eforturile Poliției nu sunt suficiente. Aici trebuie să acționăm concertat, la nivelul Portului Constanța, la nivelul instituțiilor vamale, la nivelul Poliției de Frontieră, la nivelul instituțiilor care coordonează transporturi și activități logistice și financiare din România.
Toate aceste instituții trebuie să coopereze, pentru a lansa un efort pe termen lung la nivel național și, integrat, european.



Citește și: 

La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem obligaţia de a apăra România de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii