Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 12 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, videoconferință cu militarii din teatrele de operaţii

ro

25 Oct, 2020 13:54 1477 Marime text
  • Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu au avut duminică o videoconferință cu militarii din teatrele de operaţii şi misiuni externe.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au discutat duminică, 25 octombrie, prin sistemul de videoconferinţă, cu militarii români din teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo, Bosnia și Herţegovina, din Polonia,Mali și cu marinarii de pe fregata “Regina Maria” (care se va integra în gruparea navală permanentă SNMG-2, Standing NATO Maritime Group) cu prilejul Zilei Armatei României.

Comandanţii detaşamentelor din teatrele de operaţii au raportat conducerii ministerului modalităţile concrete de executare a misiunilor, aspecte referitoare la situaţia de securitate din zonele unde sunt dislocaţi, precum şi informații despre starea de sănătate a trupelor.

“Militarii Armatei României continuă tradițiile și poartă cu mândrie drapelul tricolor în teatrele de operații din afara teritoriului national. Vă îndepliniți, astfel, cu profesionalism și dăruire toate misiunile încredințate, alături de aliați și parteneri”, le-a transmis ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, militarilor aflaţi în misiuni în afara graniţelor ţării.


“Ne bazăm, în construcția apărării noastre, pe apartenența la Alianța Nord-Atlantică și la Uniunea Europeană, dar și pe Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, care este astăzi mai solid ca niciodată. Însă, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înșine, pe instituțiile sistemului național de apărare și securitate. Dragi militari, Ziua Armatei României constituie, pentru toți românii, ocazia de a vă arăta prețuirea noastră, de a vă mulțumi pentru modul în care îndepliniți misiunile, pentru devotamentul și profesionalismul dumneavoastră”, a concluzionat ministrul Ciucă.

De asemenea, generalul-locotenent Daniel Petrescu a mulțumit militarilor pentru modul în care își fac datoria faţă de ţară, departe de familii: „Vă mulțumesc pentru efort și dedicare. Vă urez succes în îndeplinirea cu onoare și demnitate a misiunilor încredințate. La mulți ani de Ziua Armatei României!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii