Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE. Temele discuțiilor

ro

12 Jan, 2022 14:31 940 Marime text

 
Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa, în zilele de 12 și 13 ianuarie, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, organizată la Brest sub egida Preşedinţiei franceze a Consiliului UE.




Activitatea va debuta cu o cină de lucru, în cadrul căreia vor fi discutate - în prezenţa secretarului general al NATO, a sub-secretarului general al ONU pentru operaţii de pace, respectiv a preşedintelui subcomitetului pentru securitate şi apărare din Parlamentul European - provocările determinate de interferenţele şi acţiunile actorilor statali și non-statali în teatrele de operații în careUE are dislocate forțe.




În cea de-a doua zi a reuniunii, miniştrii apărării vor purta discuții privind situaţia de securitate de la granița Ucrainei cu Federația Rusă, precum şi în cadrul mai amplu al dezbaterilor curente privind arhitectura de securitate europeană, transmite un comunicat de presă pus la dispoziție de MApN. 





De asemenea, în contextul procesului de elaborare a Busolei Strategice, miniştrii apărării vor avea o discuţie focalizată pe asigurarea continuităţii accesului UE şi a statelor membre în spaţiile strategice de interes (maritim, cibernetic, spaţial), cu accent pe protejarea intereselor Uniunii în spațiul cosmic, pe fondul creșterii relevanței acestui domeniu strategic.




Reuniunea se va încheia cu o dezbatere comună a miniștrilor apărării și miniștrilor de externe pe baza unei versiuni revizuite a proiectului Busolei Strategice, în cadrul căreia vor fi oferite direcționări politice în vederea negocierilor ulterioare a textului, care urmează a fi aprobat în luna martie a acestui an.




În marja reuniunii, ministrul român al apărării naţionale, Vasile Dîncu, va avea o întrevedere cu ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly.




Sursa foto: ZIUA de Constanța 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii