Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naționale Angel Tîlvăr a fost prezent la festivitatea de absolvire de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I“ din București (VIDEO)

ro

27 Jul, 2023 13:32 1338 Marime text
Sursă foto: facebook.com/ mapn.ro
  • Angel Tîlvăr a participat la festivitatea de absolvire de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I“ din București.
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat joi, 27 iulie 2023, la festivitatea de absolvire și înaintare în primul grad de ofițer a promoției 2023 „General Constantin Christescu - 100“ de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I“ din București.
 
În cuvântul său, ministrul apărării naționale a mulțumit corpului profesoral pentru calitatea înaltă a învățământului asigurată studenților Academiei Tehnice Militare:
 

„Aveți toate motivele să fiți mândri de rezultatele strădaniei dumneavoastră, iar eu am toate motivele să vă felicit pentru munca depusă. Alături de părinți și familii, ați contribuit direct la succesul fiecăruia dintre absolvenții acestei promoții. Ați reușit să consolidați poziția și renumele Academiei Tehnice Militare în angrenajul universitar național și international. “

 
Ministrul Tîlvăr a transmis felicitări tinerilor absolvenți pentru efortul susținut de-a lungul celor patru ani de studii și le-a urat succes în activitatea viitoare ca tineri ofițeri-ingineri:
 

„Prin promovarea examenelor de licență și înălțarea la gradul de sublocotenent, încheiați astăzi studiile superioare. Sunteți, de acum, ofițeri activi și ingineri. Vom avea nevoie de întreaga dumneavoastră expertiză, de competențele și abilitățile pe care le-ați probat ca studenți, de capacitatea dumneavoastră de adaptare la nou și la complex și, mai ales, de ambiția de a rămâne cei mai buni. Veți avea în sarcină gestionarea patrimoniului tehnologic de ultimă generație al Armatei României, în care investim resurse importante.
 
Din 2017 derulăm cel mai amplu și mai ambițios program de dotare cu tehnică modernă din istoria Armatei. Dar niciun echipament, oricât de sofisticat ar fi, nu poate performa fără oameni performanți. Armata României, pe care ne-o dorim capabilă și mai puternică, are nevoie nu doar de tehnologie nouă, dar și de generații de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați profesioniști cât mai bine pregătite și motivate pentru provocările viitorului mediu de securitate.
 
Acordăm maximă prioritate identificării măsurilor prin care să creștem gradul de motivare al personalului Armatei României, fie că vorbim de partea financiară, fie de condițiile de echipare și de muncă. Avem nevoie de aceste măsuri pentru a îmbunătăți retenția personalului și, în acest context, nu putem ocoli faptul că mulți dintre dumneavoastră, tinerii ingineri, sunteți asaltați de oferte și tentații din alte domenii decât cel militar. În același timp, avem nevoie să creștem și atractivitatea profesiei de militar, în toate dimensiunile sale, pentru tinerii care au potențialul de a urma o carieră în armată.“
 

Informații suplimentare
 
Promoția 2023 este formată din 269 de viitori ingineri (187 de băieți și 82 de fete), pregătiți pentru întreg Sistemul de Apărare și Securitate Națională, astfel: 188 pentru MApN, 33 pentru MAI, patru pentru SIE, patru pentru SPP, 30 pentru SRI și 10 pentru STS. Dintre aceștia, 263 au promovat examenul de licență din sesiunea iulie 2023 și au primit primul grad de ofițer în cadrul ceremoniei de joi, 27 iulie 2023.
 


Citește și:
 
A doua sesiune de admitere în învățământul postliceal militar! Cum se face înscrierea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii