Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării, întâlnire cu absolvenții români ai academiilor militare din SUA, promoția 2022 „Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României”

ro

05 Jul, 2022 18:23 931 Marime text
foto: unsplash/  israel palacio

Mnistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit, marți 5 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu cei trei absolvenți români ai academiilor categoriilor de forțe din Statele Unite ale Americii, promoția 2022, informează MApN. 

La întâlnire a fost prezent și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiță Vlad.

Ministrul i-a felicitat pe sublocotenentul Răzvan Cristea - absolvent al Academiei Forțelor Terestre West Point, sublocotenent Alexandru Savin - absolvent al Academiei Forțelor Aeriene din Colorado Springs și aspirant Cornel Barb – Academia Navală din Indianapolis, pentru ambiție și determinare, apreciind faptul că meritele sunt exclusiv ale lor, pentru tenacitatea de care au dat dovadă de-a lungul anilor de studii și pentru că s-au ridicat la exigențele prestigioaselor academii militare.

De asemenea, Vasile Dîncu le-a spus că, din calitatea sa de profesor, știe că este foarte greu pentru orice tânăr din lume să fie admis la prestigioasele instituții americane pentru formarea ofițerilor, recunoscute pentru standardele academice înalte și pentru complexitatea pregătirii militare, de aceea performanța tinerilor ofițeri români este cu adevărat remarcabilă.

El le-a urat mult succes în cariera militară care îi așteaptă, exprimându-și convingerea că cei trei tineri ofițeri vor demonstra, din funcțiile pe care le vor ocupa, înaltele competențe dobândite pe timpul studiilor din Statele Unite, alături de cei mai buni studenți militari ai lumii, mai precizează sursa citată.
 

„Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României la nivelul secolului XXI.

O să vedeți că, în cei patru ani în care ați fost plecați, armata noastră a făcut un salt important pe acest drum al transformării, dar mai sunt foarte multe de făcut.

Dumneavoastră, alături de toți militarii noștri pregătiți și instruiți peste hotare, precum și cei care au executat misiuni în mediul internațional, aveți sarcina dificilă de a schimba nu doar procedurile de acțiune, ci și mentalitățile.



Este foarte important să reușiți acest lucru, mai ales în actualul climat de securitate din regiune și din lume”, a spus ministrul Vasile Dîncu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii