Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:23 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării a participat la ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului NATO

ro

17 Jul, 2020 18:46 684 Marime text


•    Ministrul român a avut o întâlnire oficială cu Kenneth J. Braithwaite, secretarul Departamentului Forțelor Navale ale SUA

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat vineri, 17 iulie, în Italia, la ceremonia de predare - primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forțelor Întrunite (JFC). În cadrul evenimentului, desfăşurat la Napoli, amiralul James G. Foggo III a predat comanda JFC către amiralul Robert P. Burke (ambii amirali fac parte din Forțele Navale ale SUA).
După ceremonie, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a felicitat pe noul comandant al JFC Napoli, amiralul Burke, pentru noua funcţie, reafirmând încă o dată importanța Parteneriatului Strategic între SUA și România în ceea ce privește domeniul militar, dar și contribuția Comandamentului Forțelor Întrunite NATO de la Napoli în planificarea şi conducerea operaţiilor în cadrul structurilor aliate de pe teritoriul național.

„Acţiunea comună a ţărilor din NATO pentru o prezenţă militară înaintată pe Flancul Estic reflectă o recunoaştere sporită a nevoii de consolidare a acestuia, precum și manifestarea concretă a solidarității între aliați. Consider că dezvoltarea relației transatlantice puternice rămâne condiția esențială pentru securitatea și stabilitatea din spațiul euro-atlantic”, a declarat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

În marja evenimentului dedicat ceremoniei de predare-primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forțelor Întrunite de la Napoli, ministrul român a avut o întâlnire oficială cu Kenneth J. Braithwaite, secretarul Departamentului Forțelor Navale ale SUA. În cadrul discuţiilor, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanța unei prezențe aliate robuste, eficiente și credibile în România având în vedere situația de securitate complexă din zona Mării Negre. Ministrul român al apărării a punctat și faptul că România rămâne angajată efortului de a fi prezentă în cadrul misiunilor sub egida NATO, accentuând importanţa pe care țara noastră o acordă misiunii „Resolute Support” din Afganistan. Cei doi oficiali au abordat și modalitățile de replanificare a activităților de instruire și pregătire, în contextul pandemiei COVID 19.

În cadrul ceremoniei de la Napoli, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-a mulțumit personal amiralului James G. Foggo pentru sprijinul permanent și semnificativ oferit în vederea atingerii capabilității complete a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est din (HQ MND-SE), structură multinațională NATO dislocată pe teritoriul României, dar și pentru înființarea noii structuri NATO din România, Corpul Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE).

Ti-a placut articolul?

Comentarii