Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Angel Tîlvăr „Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina are impact asupra securității și stabilității Europei și Orientului Mijlociu“

ro

15 Mar, 2023 10:18 932 Marime text
Ministrul Apărării Naționale. Foto: facebook/MApNMinistrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a efectuat, în perioada 12-14 martie, o vizită oficială în Statul Qatar, la invitația viceprim-ministrului și ministrului de stat pentru apărare al statului Qatar, dr. Khalid bin Mohamed Al Attiyah.
           
Pe timpul întrevederii, cei doi oficiali au avut o discuție substanțială privind stadiul și perspectivele de cooperare în domeniul apărării, inclusiv colaborarea statului Qatar cu Alianța Nord-Atlantică.
           
În context bilateral, au fost abordate perspectivele de dezvoltare a cooperării în domeniul instruirii în comun, schimbului de informații și dezvoltarea de noi tehnologii pentru apărare.
           
Cei doi oficiali au avut un schimb consistent de opinii pe marginea situației de securitate internațională, cu provocări fără precedent la adresa arhitecturii de securitate euro-atlantice și globale. Ministrul român al apărării a arătat că războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina are impact atât asupra securității și stabilității Europei, cât și a Orientului Mijlociu. În context, a evidențiat măsurile pe care țara noastră le-a întreprins pentru gestionarea consecințelor acestuia, exemplificând prin sprijinul acordat refugiaților ucraineni sau pe linia facilitării exportului de grâne din Ucraina.
           

„De asemenea, oficialul român a apreciat rolul pe care Qatarul și l-a asumat în cadrul unor procese importante de soluționare a conflictelor din Orientul Mijlociu și Africa.
           
Cei doi oficiali au reiterat angajamentul de continuare a dialogului politico-militar și au evidențiat importanța unui cadru juridic bilateral de cooperare în domeniul apărării, care să permită dezvoltarea de proiecte consistente viitoare.
           
În marja întrevederilor oficiale, delegația română a participat la prezentarea capabilităților militare  din cadrul Academiei de Securitate Națională a Statului Qatar, ale Centrului de Instruire Întrunită pentru Luptă și ale Centrului Forțelor pentru Operații Speciale“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii