Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu l-a primit pe ambasadorul agreat al Republicii Polone în România, Paweł Soloch

ro

22 Aug, 2023 14:10 681 Marime text
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu Foto: Facebook/Luminita odobescuMinistrul afacerilor externe Luminița Odobescu l-a primit marți, 22 august 2023, pe ambasadorul agreat al Republicii Polone în România, Paweł Soloch, cu ocazia prezentării de către acesta a copiilor scrisorilor de acreditare.

Potrivit MAE, întrevederea a prilejuit o evaluare a relațiilor bilaterale excelente, fundamentate pe Parteneriatul Strategic instituit în 2009 și caracterizate prin dinamism, amploare și complexitate. Oficialul român a subliniat importanța cooperării economice și sectoriale, precum și dialogul în domeniul securitar, care reprezintă un pilon esențial al relațiilor strategice româno-poloneze.

Cei doi interlocutori au subliniat interesul pentru consolidarea în continuare a dialogului politic, prin menținerea unui nivel ridicat al contactelor între România și Republica Polonă, în linie cu prioritățile de pe agenda comună de cooperare la nivel guvernamental și parlamentar.

„A fost salutată și cooperarea foarte bună dintre cele două țări în cadrul formatelor regionale București 9 și Inițiativa celor Trei Mări și al trilateralelor România-Polonia-Turcia și România-Polonia-Spania. În context, partea română a transmis interesul unei participări polone substanțiale la Summitul și Forumul de afaceri ale Inițiativei celor Trei Mări, care vor fi găzduite de țara noastră în perioada 6-7 septembrie 2023.

În plan securitar, a fost reiterat interesul comun al celor două țări pentru sprijinirea, în continuare, a Ucrainei în fața agresiunii ruse, precum și pentru consolidarea posturii de apărare și descurajare a Flancului Estic. A fost reafirmat totodată angajamentul celor două țări pe linia susținerii procesului de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei și Republicii Moldova.
La finalul întrevederii, șefa diplomației române i-a urat succes ambasadorului polonez în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfăşurarea activităţii sale“ - conform reprezentanților MAE.

Citește și: 

Atenționare de călătorie în Franța! A fost prelungită durata codurilor roșu și portocaliu de caniculă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii