Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:20 13 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătăţii Trei noi paturi pentru mari arşi, aprobate la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni”

ro

22 Mar, 2021 21:20 1002 Marime text
  • Aprobarea vine ca urmare a solicitării unității sanitare de modificare a structurii, în sensul înființării acestei unități pentru mari arși, informează Ministerul Sănătății.
 Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a aprobat astăzi, 22 martie a.c., înființarea Unității Funcționale pentru Arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București. Aprobarea vine ca urmare a solicitării unității sanitare de modificare a structurii, în sensul înființării acestei unități pentru mari arși.

Unitatea Funcțională pentru Arși din cadrul spitalului cuprinde spații pentru tratamentul pacienților cu arsuri, respectiv sală de operații, sală de pansamente, spațiu pentru sterilizare, respectiv sală pentru baie terapeutică a pacienților arși și trei rezerve individuale de terapie intensivă. Toate spațiile respectă acum reglementările Ordinului Ministrului Sănătății (OMS) nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri. Spațiile în care au fost investite fonduri de la Primăria Sectorului 4 au fost dotate cu aparatură și instrumentar de ultimă generație achiziționate de Ministerul Sănătății prin acțiunile prioritare AP-ARSURI, în perioada 2019 – 2020.

Cele trei paturi funcționau pentru tratarea pacienților cu arsuri în cadrul secției ATI din Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”. A fost necesară modificarea structurii unității și alinierea la reglementările normativului în vigoare (OMS 476/2017) în vederea aprobării funcționării acestora pentru tratarea pacienților cu arsuri severe.

Astfel, în prezent, la nivel național există 24 de paturi de adulți pentru mari arși, în spitale din București, Timișoara și Iași.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii