Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății, precizări despre pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. dr. Matei Balș”

ro

28 Jan, 2020 10:13 1481 Marime text

Nu este vorba despre infecție cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. dr. Matei Balș”, informează un comunicat de presă din partea Ministerului Sănătății. 

Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are alte afecțiuni virale.

Starea pacientului este bună și va fi externat în cursul zilei de astăzi si va continua tratamentul în ambulatoriu.

Ministerul Sănătății reamintește tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Amintim că, la Unitatea de Primiri Urgențe Bacău, s-a prezentat ieri un bărbat cu suspiciune de coronavirus. Un bărbat abia întors din China acuză simptome specifice gripei, transmite presa centrală.
 
Bărbatul a declarat că s-a întors din China, acolo unde studiază, în urmă cu opt zile.
 
S-au luat imediat măsurile specifice, s-au prelevat probe și s-au trimis la Institutul Matei Balș.

Citește și: UPDATE Suspiciune de coronavirus în Bacău



Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii