Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății înființează Comitetul Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale. Cine face parte din componență

ro

20 Jul, 2022 16:15 800 Marime text
Sediul Ministerul sănătății, foto: Facebook

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi, 20 iulie 2022, proiectul de Hotărâre de Guvern privind înfiinţarea Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale.

Documentul prevede înfiinţarea Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale. 

Acesta va propune Ministerului Sănătății adoptarea de noi acte normative sau modificarea celor în vigoare, în vederea realizării acțiunilor cuprinse în Planul național de prevenire a IAAM și în Strategia națională de prevenire și limitare a IAAM.

De asemenea, Comitetul va elabora, anual, un plan naţional de informare publică cu privire la ceea ce reprezintă infecţiile asociate asistenţei medicale, modalităţile de apariţie, măsurile de prevenire, inclusiv responsabilităţile pacienţilor şi aparţinătorilor acestora.

Din componența Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale vor face parte, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății, cei ai Institutului Național de Sănătate Publică, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției / Administrația Națională a Penitenciarelor, Ministerului Transporturilor, Serviciului Român de Informații, Academiei Române, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Asociației Municipiilor din România, Asociației Orașelor din România, Asociației Comunelor din România.

Mai mult, un grup de 10 experți va sprijini activitatea comitetului.

Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comitetului, întocmit de Ministerul Sănătății va fi prezentat la prima reuniune a membrilor acestuia şi va fi aprobat prin ordin al ministrului sănătăţii, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a HG.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii