Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății, alături de Israel, prin mobilizarea de personal medical

ro

09 Oct, 2023 13:27 859 Marime text
Sursa foto: Ministerul Sănătății


 
Potrivit Ministerului Sănătății, imediat după atacurile din Israel, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a luat legătura cu ambasadorul Israelului în România, Azar Reuven pentru a-și exprima solidaritatea și pentru a oferi sprijin în aceste momente critice.
 
Ministerul Sănătății, împreună cu Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă mobilizează profesioniștii din sănătate care doresc să facă parte din echipe medicale disponibile pentru deplasarea în zonele afectate,  în funcție de eventuale solicitări ale părții israeliene. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele atacurilor care au nevoie de transfuzii, potrivit sursei.

 
„De-a lungul timpului, România și Israel au avut o relație durabilă în ceea ce privește cooperarea în domeniul medical și suntem convinși că prin solidaritate vom depăși aceste momente dificile”, a declarat ministrul Rafila.

 
Mai multe informații despre înscrierea medicilor și asistenților medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală și despre locațiile pentru donarea de sânge destinat victimelor atacurilor se găsesc pe pagina web: www.ms.ro

Pe site-ul Ministerului Sănătății, cei interesați să ajute victimele atacurilor din Israel pot găsi un formular de înscriere.

Citește și
250 de persoane au fost masacrate sâmbătă în Israel în timp ce se aflau la un rave party
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii