Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Culturii va lansa un apel de finanţare de aproximativ 28 de milioane de euro pentru sectorul cultural

ro

16 Oct, 2023 21:42 944 Marime text





 
  • Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii transmis luni, instituţia asigură implementarea cadrului legal de sprijin al sectorului cultural, prin schema de ajutor minimis ce vizează acordarea de sprijin financiar nerambursabil sectorului cultural independent în perioada 2023-2024, transmite Agerpres.

Bugetul total alocat este de 140 de milioane de lei (aproximativ 28 de milioane de euro), iar sprijinul financiar maxim acordat unei întreprinderi/ întreprinderi unice reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200.000 de euro, mai precizează sursa.

"Sectorul cultural independent este unul dintre acele domenii de activitate care a avut cel mai mult de suferit în cursul ultimilor ani, ca urmare a restrângerii activităţii din pandemie. Ca ministru al Culturii, consider că respectarea angajamentelor asumate de statul român faţă de cei care activează în acest sector este urgentă şi obligatory”, a declarat Raluca Turcan.

 
Apelul de finanţare va fi deschis în perioada 1 noiembrie (ora 10,00) - 1 decembrie (ora 10,00). Depunerea cererilor de finanţare se va realiza exclusiv online, în sistemul electronic disponibil pe adresa https://schemacovid.cultura.ro, fiind necesară crearea, în prealabil, a unui cont de utilizator. 

Citește și
„Salarizarea în domeniul cultural este una jenant de mică“
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii