Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia

ro

11 Dec, 2021 12:37 1607 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe a emis sâmbătă, 11 decembrie, o atenţionare de călătorie pentru Grecia, avertizând asupra riscului deteriorării bruşte a condiţiilor meteorologice din această ţară şi al apariţiei unor fenomene extreme.



Serviciul elen de Meteorologie a emis o avertizare meteo, valabilă pentru intervalul 11-12 decembrie, referitoare la deteriorarea bruscă a condiţiilor meteorologice şi manifestarea unor fenomene extreme - precipitaţii abundente, inclusiv grindină şi căderi masive de zăpadă, în zonele muntoase din nordul ţării, furtuni şi intensificări importante ale vântului, potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE.



Fenomenele meteo extreme vor afecta treptat întreg teritoriul Greciei, intensitatea maximă a acestora fiind prognozată pentru regiunea Attica (Atena) în cursul zilei de 11 decembrie 2021, precizează sursa citată.


Intensitatea vântului va atinge 7-8 grade pe scara Beaufort, rafalele de vânt putând ajunge izolat şi la 9 grade pe aceeaşi scală.


Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).



Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs) cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Foto Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii