Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:31 29 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii români din Mali, vizitați de comandantul MINUSMA

ro

17 Sep, 2020 18:02 508 Marime text
  • MApN: Militarii români din Mali, vizitați de comandantul MINUSMA.
           
Militarii detașamentului „Carpathian Pumas”, care acționează în Mali, au fost vizitați miercuri, 16 septembrie, de comandantul Misiunii Multidimensionale Integrate ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), generalul-locotenent Dennis Gyllensporre.
           
Astfel, comandantul MINUSMA a discutat cu membrii contingentului românesc despre misiunile pe care aceștia le-au îndeplinit și a apreciat contribuția adusă de detașamentul de elicoptere la desfășurarea operațiilor MINUSMA de-a lungul anului, prin cele aproximativ 280 de misiuni de zbor executate (dintre care 17 MEDEVAC).
De asemenea, generalul Gyllensporre i-a văzut „la lucru” pe militarii care asigurau, în momentul vizitei, turele MEDEVAC și de reacție rapidă (QRF).
           
Comandorul Cipirian Marin, comandantul detașamentului, și generalul-locotenent Dennis Gyllensporre au discutat, de asemenea, despre concluziile și lecțiile învățate de militarii români în aproape un an de misiune - provocările și ritmul misiunilor, cooperarea cu celalalte structuri din cadrul MINUSMA, detalii operaționale care pot ajuta la îmbunătățirea procedurilor ONU în domeniul operațiilor aeriene.
           
Comandorul Marin a mulțumit comandantului MINUSMA pentru sprijinul acordat militarilor români pe tot parcursul misiunii din Mali, atât pentru prima rotație, cât și pentru cea care se va încheia în curând.
           
Generalul-locotenent Dennis Gyllensporre a apreciat că militarii români au făcut cu adevărat diferența în cadul acestei misiuni, „pentru că elicopterele reprezintă o capacitate esențială a ei”,  și că i-au înlocuit cu succes pe militarii canadieni.

„Vă mulțumesc pentru tot ce ați realizat în acest an, pentru concentrarea asupra misiunii și numărul mare de ore de zbor. Ați demonstrat cu adevărat profesionalismul și angajamentul României”, a concluzionat comandantul MINUSMA.

Ti-a placut articolul?

Comentarii