Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii detașamentului Carpathian Pumas din teatrul de operații Mali, decorați cu medalia ONU

ro

25 Feb, 2020 14:55 1495 Marime text

Marți, 25 februarie, în baza Camp Castor, Gao, a avut loc ceremonia de acordare a medaliilor ONU pentru militarii detașamentului Carpathian Pumas participanți la Misiunea Multidimensională Integrată a ONU de Stabilizare în Republica Mali - MINUSMA.

Militarii români întrunesc toate condițiile de eligibilitate în calitate de membri ai misiunii MINUSMA și au fost recompensați cu medalia ONU pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în realizarea misiunilor sub egida Organizației Națiunilor Unite în cele aproape cinci luni de când se află în teatrul de operații Mali.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența Reprezentantului Special al Secretariatului General al ONU, Mahamat Saleh Annadif, și a delegației Ministerului Apărării Naționale, condusă de comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, generalul-maior Ioniță Dorin.

Simbolistica medaliilor și a panglicii acestora este strâns legată de ONU, dar și de statul Mali. Albastrul de pe margini simbolizează culoarea reprezentativă pentru Organizația Națiunilor Unite. Culorile drapelului Mali sunt nelipsite, urmate de culoarea albastru închis din centru care simbolizează culoarea Nigerului, singurul fluviu care străbate statul din nord-vestul Africii. Totodată, pe pamblică este prezentă și culoarea galben deschis, simbolizând zona Sahelului (forma de relief de tranziție între savană și deșert), specifică Africii de Nord.
 
Detașamentul Forțelor Aeriene Române execută, la solicitarea Organizației Națiunilor Unite, misiuni de evacuare medicală – MEDEVAC/CASEVAC, misiuni de căutare-salvare, transport trupe și materiale, misiuni de inserție/extracție, cercetare și patrulare aeriană, misiuni de recunoaștere și supraveghere în sprijinul ONU.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii