Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de kilograme de tutun din Prahova, confiscate de polițiști! Marfă în valoare de peste un milion de lei (GALERIE FOTO)

ro

28 Jul, 2023 13:30 868 Marime text
Tutun confiscat. Sursă foto: Poliția Română
  • Mii de kilograme de tutun au fost confiscate ieri, pe 27 iulie 2023, de polițiștii din Prahova și au fost executate 42 de mandate de percheziție domiciliară.
 
Conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliției Române, joi, la data de 27 iulie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au pus în executare 42 de mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice și la puncte de lucru cu destinația depozit, în județele Prahova, Ilfov, Călărași și în municipiul București, într-un caz de nerespectarea Codului fiscal în ceea ce privește produsele accizabile.
 
Din cercetări a reieșit că, din octombrie 2022 până în prezent, persoanele bănuite ar fi deținut tutun de fumat, pe care l-ar fi comercializat prin intermediul unei societăți de curierat, către diferite persoane fizice din țară.
 
De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat că persoanele bănuite ar fi achiziționat tutun, în cantități semnificative, pe care, ulterior, l-ar fi prelucrat și ambalat, astfel încât să poată fi vândut sub forma de firicel sau tocat.
 
Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat este estimat la 1.501.000 de lei.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, un laptop, 13 telefoane mobile, înscrisuri, 175 de AWB – uri, nouă recipienți din plastic, două aparate artizanale de confecționat țigarete, ambalaje cu inscripții și un cântar electronic.
 
De asemenea, au fost indisponibilitate două utilaje industriale pentru mărunțit/tocat tutun, 2.400 de țigarete, 1.812 țigarete confecționate artizanal neinscripționate, 1.501 kilograme de tutun mărunțit și 2.178 de kilograme de tutun frunze.
 
În baza probatoriului administrat, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 9 persoane, respectiv două tinere, de 24 de ani, din Bacău și 7 bărbați, cu vârste între 25 și 47 de ani, domiciliați în județele Călărași, Ilfov, Dolj și în municipiul București.
 
Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic Prahova, respectiv de la inspectoratelede poliție județene Călărași, Ilfov, Sibiu, Dolj, Gorj, Sălaj, Sibiu, Brașov, Ialomița, Dâmbovița, Arges, Tulcea, Constanța, Suceava, Iași, Vrancea, Neamț, Vaslui, Hunedoara, Cluj, Bacău, Galați, Bistrița – Năsăud și Maramureș, precum și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.
 
Citeșțe și:

Traficul de granițele României în prima jumătate a anului 2023! Care este cea mai „populară“ metodă folosită pentru trecerea ilegală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii