Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Microcreditul, soluția de eficientizare a resurselor financiare pentru întreprinderile mici și mijlocii din România

ro

27 Sep, 2023 11:49 711 Marime text

 
În contextul economic din România, întreprinderile mici și mijlocii se confruntă adesea cu provocări financiare semnificative, cum ar fi creșterea taxelor, modificarea cotelor de TVA și fluctuații ale costurilor operaționale. Aceste schimbări la nivel macroeconomic pot afecta negativ afacerile, generând creșteri ale prețurilor pentru bunuri și servicii, precum și presiuni asupra fluxurilor de numerar, ceea ce îngreunează gestionarea costurilor.

Pentru a soluționa aceste provocări, întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de serviciile de finanțare oferite de instituții specializate, cum ar fi Omnicredit. Compania oferă o gamă variată de produse și servicii de creditare adaptate nevoilor IMM-urilor, facilitând accesul la capital de lucru pentru a depăși dificultățile financiare. Prin termeni de rambursare flexibili și procese de aprobare rapide, Omnicredit se angajează să susțină eforturile microcompaniilor pentru a se dezvolta și a deveni afaceri stabile pe piața românească.

În perspectiva Dr. MV Daniela Făget, managerul operațional al companiei MDP TITAN SERVICES, o firmă specializată în medicina veterinară, mediul de afaceri în care activează aduce cu sine provocări financiare semnificative. Cu o experiență de 9 ani în domeniu, compania se confruntă cu dificultăți financiare, mai ales în ceea ce privește fluxul de numerar.

„Orice modificare sau majorare a taxelor, a TVA-ului, a prețului la combustibil și alte aspecte macroeconomice poate avea un impact direct și negativ la nivelul companiilor mici, generând creșteri ale prețurilor la bunurile de consum, utilități, chirie și servicii medicale (inclusiv laboratoare de analize), afectând puterea de cumpărare a clienților finali. Această presiune financiară ne constrânge să gestionăm creșterile de costuri fără a putea majora tarifele în același ritm, impunându-ne să le absorbim într-o măsură considerabilă”, povestește Daniela Făget.

Aceste probleme de ordin microeconomic pot avea consecințe majore asupra funcționării generale a afacerii, aducând după sine datorii la bugetul de stat care, în timp, transformă businessul într-unul volatil. În plus, companiile mici întâmpină o altă problemă importantă, acesta nefiind de multe ori eligibile pentru a primi credite de la instituțiile financiare tradiționale deoarece nu împlinesc condițiile de finanțare cerute de bănci.

În procesul găsirii unei rezolvări pentru aceste probleme financiare, echipa de conducere a MDP TITAN SERVICES a primit o recomandare de la un alt antreprenor care a trecut printr-o situație similară și a apelat la serviciile oferite de Omnicredit. Prin intermediul microcreditului, compania a găsit o modalitate eficientă de a rezolva presiunea achitării taxelor la stat și de a restabili fluxul optim de lucru.
„Am utilizat capitalul obținut de la Omnicredit când banca nu oferea nicio soluție fiabilă pentru a rezolva o problemă stringentă de numerar și am reușit să evoluăm și să ne dezvoltăm afacerea cu succes. Chiar dacă nu am obținut toată suma necesară din cauza dimensiunii companiei noastre, ajutorul acesta a fost ca o gură de oxigen pentru noi. Suntem recunoscători pentru sprijinul lor în acel moment greu și suntem bucuroși să fim parte din portofoliul de clienți mulțumiți”, a adăugat Daniela Făget.

Microcreditul reprezintă o modalitate versatilă de finanțare pentru afacerile mici și mijlocii, inclusiv pentru start-up-uri și antreprenorii cu nevoi financiare diverse. Instituțiile financiare precum Omnicredit oferă această formă de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor, permițând antreprenorilor să acceseze capital de lucru, să investească în echipamente mai performante și să gestioneze plăți variate, de la furnizori la chirie sau achiziții. Termenul de rambursare flexibil, cu rate lunare, facilitează dezvoltarea treptată a afacerii, iar procesul de accesare este rapid și simplificat, inclusiv pentru antreprenorii din mediul rural sau categorii vulnerabile care pot întâmpina dificultăți în obținerea de finanțare de la instituții financiare tradiționale. Această abordare sprijină contribuția vitală a întreprinderilor mici și mijlocii la creșterea economică și la dezvoltarea comunităților, oferind soluții financiare adaptate nevoilor specifice ale mediului antreprenorial.
Până acum am apelat doar într-o situație specială la finanțarea oferită de Omnicredit și intenționăm să mai apelăm la serviciile lor și pe viitor. Îi recomand cu încredere oricui are nevoie de ajutor în gestionarea fluxului de numerar”, a explicat Dr. Daniela Făget, Manager Operațional  MDP TITAN SERVICES.

Omnicredit s-a angajat în susținerea eforturilor depuse de MDP TITAN SERVICES, oferindu-le suport financiar și flexibilitate în gestionarea lichidității afacerii lor. Prin abordarea lor inovatoare și focalizarea pe cerințele clienților, Omnicredit a dovedit că poate furniza soluții adaptate specifice pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii, asistându-le în consolidarea afacerilor și depășirea dificultăților financiare pe care le întâmpină.
„Colaborarea cu Omnicredit a decurs foarte bine datorită eforturilor echipei lor și am avut o experiență pozitivă cu compania”, a completat reprezentantul companiei MDP TITAN SERVICES.

Prin intermediul platformei lor online, Omnicredit este o instituție financiară specializată în oferirea de opțiuni de creditare flexibile și accesibile pentru antreprenorii din România, având o abordare inovatoare și cu accent pe nevoile clienților săi. Aceștia sprijină procesul rapid și ușor de obținere a creditului prin intermediul platformei online, cu puține cerințe birocratice și termene de aprobare rapide. Omnicredit oferă o gamă largă de produse, cum ar fi credite de plată a furnizorilor și microîmprumuturi, pentru a satisface nevoile de lichiditate și creștere ale proprietarilor de companii, permițându-le să-și construiască organizațiile și să profite de potențialul lor de extindere.
„Intenția noastră a fost să sprijinim micii antreprenori prin oferirea de microcredite, ajutându-i să-și dezvolte afacerile, să plătească taxele și salariile la timp sau să își satisfacă orice alte nevoi punctuale. Suma maximă standard acordată este de 25.000 de lei, iar răspunsul pozitiv sau negativ este generat automat de platforma noastră care realizează scorarea clientului. Există și posibilitatea de a solicita sume mai mari, până la 250.000 de lei, cu o analiză mai detaliată realizată de echipa noastră”, explică Elisa Rusu CEO Omnicredit despre importanța microcreditului și cum ajută antreprenorii.

Procesul de aprobare a cererilor de credit este rapid, între 24 până la 48 de ore, iar lista documentelor necesare se poate modifica în funcție de cantitatea și detaliile unei noi tranzacții sau contract. IMM-urile care au probleme cu plata partenerilor pot folosi serviciul de microcredit, indiferent de domeniul de activitate. Fără resurse brute, firmele ar putea experimenta o stagnare sau ar putea avea dificultăți în a-și extinde portofoliul de clienți.

Dacă sunteți în căutarea unei strategii rapide și simple pentru a crește lichiditatea companiei, microcreditul poate fi cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. Procedura de aprobare este rapidă și flexibilă, realizată online prin încărcarea cererii de credit și a documentelor necesare în portalul web dedicat. Contractul de credit poate fi executat în urma verificării interne. Acest produs poate fi folosit și împreună cu alte servicii Omnicredit, cum ar fi factoring și creditul de plată a furnizorilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii