Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Microcipați câinii! Ar putea fi o soluție salvatoare! Ce trebuie să știe constănțenii

ro

06 Feb, 2023 10:25 918 Marime text
foto: Primăria Constanța
Microcipați câinii! Ar putea fi o soluție salvatoare!

Un câine ciobănesc belgian, care a fost găsit hoinărind în zona Casei de Cultură pe 4 februarie 2023, a ajuns din nou la familia lui.

Din fericire, câinele blând era microcipat și înregistrat în RECS, astfel că reprezentanții Adăpostului public de animale abandonate din Constanța au accesat baza de date și au reușit să îi contacteze pe proprietari.

Reamintim faptul că microciparea câinilor cu stăpân este obligatorie, conform OUG 155/2001 cu modificările și completările ulterioare.

Câinii neidentificați şi neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân şi sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.
 

Vă rugăm să rețineți! Solicitarea unui cățel din adăpost se poate face imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării., mai punctează sursa citată. 


Câinii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Mai multe detalii legate de adopție puteți obține de la personalul de specialitate din cadrul Adăpostului public pentru animale abandonate din municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr.11 fostă Vârful cu Dor nr.5. la numărul de telefon: 0733045213.


Programul cu publicul al adăpostului este următorul:

- luni, marți, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00;

- joi - 09:30 - 17:30;

- sâmbătă și duminică – închis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii