Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul de Crăciun al Ministerului Apărării Naționale

ro

24 Dec, 2023 14:13 689 Marime text
Foto: MApN

Ministerul Apărării Naționale a transmis un mesaj de Crăciun.

Iată ce spune:

„Perioada Sărbătorilor de iarnă este un prilej, pentru noi toți, să facem o retrospectivă a anului care se încheie și să privim cu speranță la anul 2024.

Sunt, cu gândul și cu sufletul, alături de militarii noștri aflați în misiuni externe și în teatre de operații, departe de casă. Știm că sărbătorile sunt mai dificile atunci când nu ești lângă cei dragi și, de aceea, vă mulțumesc pentru efortul pe care îl depuneți, iar familiilor dumneavoastră le mulțumesc pentru înțelegere și sprijin.

Un loc aparte în inima mea este ocupat de veteranii de război, de veteranii din teatrele de operații și de militarii în rezervă și retragere ale căror sacrificii și dragoste de țară ne motivează pe noi toți, în special în această zi de sărbătoare. Vă urez un Crăciun minunat, alături de cei dragi!

Mulțumiri speciale aduc militarilor și civililor care își desfășoară activitatea în țară și fără de care Armata României nu ar fi ceea ce este în prezent.

Situația de securitate din zona Mării Negre continuă să fie una dificilă, din cauza războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Este al doilea Crăciun pe care îl petrecem în aceste condiții, iar România continuă să susțină, alături de NATO, de Uniunea Europeană și de comunitatea internațională, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.   Împreună suntem mai uniți și mai puternici, iar țara noastră, în calitate de membru al Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene, are garanții de securitate fără precedent. Peste 5.000 de militari aliați sunt dislocați în prezent pe teritoriul național și se instruiesc împreună cu militarii noștri.

România este, astfel,  mai bine protejată și apărată terestru, aerian și naval. Contribuția aliaților la asigurarea eficienței și credibilității posturii colective de apărare pe flancul estic este esențială și contribuie la securitatea colectivă în regiunea Mării Negre.


Profit de acest prilej și urez Sărbători fericite tuturor militarilor aliați prezenți în țara noastră, care sărbătoresc în această perioadă Nașterea Domnului.

Ne antrenăm împreună și sărbătorim împreună! Și pentru că, în curând, vom trece în anul 2024, vreau să vă asigur de toată disponibilitatea conducerii ministerului pentru ca România să aibă o Armată performantă, dotată cu echipamente de ultimă generație.

Totodată, suntem preocupați de îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale personalului Armatei și de creșterea atractivității carierei militare.

În încheiere, vă urez tuturor multă sănătate, putere de muncă și realizări deosebite în Noul An. Un Crăciun fericit, Sărbători fericite și zilele frumoase împreună cu cei dragi!”, transmite ministerul.



Citește și:
Conducerea MApN în videoconferință cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii