Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:06 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de condoleanțe al Patriarhului Daniel după decesul Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei

ro

21 Oct, 2021 21:17 540 Marime text
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis joi o telegramă de condoleanțe adresată Preasfințitului Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereul Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, și Membrilor Consiliului Eparhial și ai Adunării Eparhiale, informează Basilica.ro. 

Patriarhul României își exprimă durerea pentru plecarea la Domnul a Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, omagiind „vocația sa spre dialog și comuniune” și „bunătatea și dărnicia părintească” pe care ierarhul le-a manifestat în viață.

Text integral:

Telegramă de condoleanțe

Cu profundă durere în suflet, am aflat de trecerea neașteptată din această viață a Preasfințitului Părinte Gurie, primul Episcop al nou înființatei Episcopii a Devei și Hunedoarei (2009), arhipăstor misionar și harnic, care s-a remarcat prin vocația sa spre dialog și comuniune, prin bunătatea și dărnicia părintească, exprimate adeseori atât față de clerici, cât și de credincioșii păstoriți.

Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoții, monahii și credincioșii îndoliatei Episcopii a Devei și Hunedoarei, înălțăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe pentru eparhia îndoliată,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa foto: Basilica

Ti-a placut articolul?

Comentarii