Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri la centrala nucleară de la Cernavodă în contextul epidemiei cu coronavirus

ro

12 Mar, 2020 11:13 2128 Marime text
 În cazul planului de funcţionare a centralei nucleare de la Cernavodă în contextul epidemiei de coronavirus, prefectul Constanței, George Niculescu face următoarele precizări. 
 

„În contextul răspândirii la nivel național a infectării cu virusul COVID-19, am avut o întâlnire cu conducerea CNE Cernavodă, în vederea stabilirii unui set de măsuri care să prevină perturbarea activității unui obiectiv energetic și strategic de importanță națională. 
Reprezentanții SN Nuclearelectrica SA mi-au prezentat un plan de continuitate a activității, menit să mențină producția de energie electrică la un nivel constant. Astfel, în cazul în care situația o va cere și vor fi consemnate cazuri de infectare în zonă, angajații vor intra în izolare direct la locul de muncă. 
Mai precis, vorbim de peste 450 de oameni care vor avea parte de toate condițiile necesare activității, odihnei și hranei pe toată perioada aplicării regulilor de izolare. 
Totodată, aproximativ 100 de jandarmi vor fi la datorie să păzească CNE Cernavodă. 
Această măsură extraordinară va fi luată doar în strânsă legătură cu evoluția răspândirii coronavirusului în regiune, iar planul de continuitate a fost elaborat special pentru a nu obstrucționa procesele operaționale ale centralei nucleare”, transmite prefectul George Niculescu.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii