Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri de siguranță ale polițiștilor de la IPJ Tulcea pentru buna desfășurare a examenelor de evaluare națională și bacalaureat

ro

25 Jun, 2024 13:44 333 Marime text

 
  • Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a luat măsuri pentru derularea în condiții de siguranță a examenului de Evaluare Naţională, pentru absolvenţii claselor a VIII-a, care se desfășoară începând de astăzi.
 
La data de 25 iunie a.c., la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale – Limba și literatura română – proba scrisă. Măsuri de siguranță suplimentare sunt luate și pentru desfășurarea în siguranță a Examenului Național de Bacalaureat, care se va desfășura tot în această perioadă.
 
Astfel, polițiști aflați în dispozitivul curent, de la structurile de ordine publică, rutieră, dar și de la alte specialități, acționează, pentru ca examenul susținut de absolvenți să aibă loc în condiții de siguranță, potrivit IPJ Tulcea.
 
Polițiștii, alături de jandarmi și polițiști locali, vor desfășura activități pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenele să se desfășoare în condiții de normalitate.
 

„Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, centrele de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor”, transmit reprezentanții IPJ Tulcea.

 
De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.
 

„În zona centrelor constituite, atât pe timpul desfăşurării activităţilor propriu-zise de examinare, cât şi pe timpul afişării rezultatelor, polițiștii sunt prezenți pentru informarea cetățenilor și prevenirea unor fapte ilegale”, mai spun polițiștii tulceni.
 

Toate activitățile se desfășoară în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și cu ceilalți parteneri
 
 
 
Citește și
 Învățământ Constanța Evaluarea Națională 2024 la Limba română. Iată ce subiecte au primit elevii la examen
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii