Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri ale jandarmilor constănțeni pentru asigurarea ordinii publice, în ziua de Bobotează

ro

05 Jan, 2021 11:02 1769 Marime text
  • Jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ și ai Inspectoratului Județean vor asigura măsuri de ordine publică şi siguranţa participanților.
 
Miercuri, 06 ianuarie a.c., începând cu ora 08.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ și ai Inspectoratului Județean vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică şi siguranţa participanților, la procesiunea și Slujba religioasă de Sființire a Aghiasmei Mari, ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza). La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.
 
Pentru buna desfășurare a acestui eveniment, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre, cordoane de ordine publică și alte dispozitive adaptate situației din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment și facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare față de anii precedenți și nici nu au fost mobilizate forțe și mijloace în sprijinul celor din județul Constanța.
 
De asemenea, jandarmii și polițiștii vor asigura măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre Portul Turistic Tomis, unde va fi oficiată Slujba de sfinţire Aghiasmei Mari și pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită.
 

În zona Portului Tomis, s-a stabilit că pot participa în condiții de siguranță și de respectare a măsurilor de distanțare în jur de 3000 de persoane.

În cazul în care se depășește capacitatea locului de desfășurare a evenimentului, accesul în zonă va fi restricționat.

 
În intervalul orar  06-13.00, traficul rutier va fi restricționat începând de la Poarta 1 Acces Port-Comandamentul Flotei.   
 

„Facem precizarea că în zona de distribuire a Agheasmei mari vor fi organizate culoare de acces, astfel încât să nu se producă aglomerări de persoane. Facem un apel la credincioși să respecte  indicațiile forțelor de ordine, să nu forțeze accesul și să ia în considerare timpi mai mari de așteptare”, transmite Jandarmeria.

 
Jandarmeria și Poliția fac apel la responsabilitate și recomandă tuturor credincioșilor să manifeste calm şi înţelegere pentru a nu se produce aglomeraţie și să respecte regulile de protecție individuală: păstrarea distanței fizice de 1,5 metri, purtarea corectă a măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor.

Sursă foto: GJM Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii