Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:08 03 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului Maslu pentru copii și batrâni. Conferință și lansare de carte

ro

10 Mar, 2020 11:21 1510 Marime text

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Ștefan” din Constanța în data de miercuri, 11 martie, de la ora 17.00.

În fiecare zi de joi din Postul Mare, IPS Teodosie va oficia Taina Sf. Maslu și slujba agheasmei mici în diferite centre de copii cu dizabilități și de bătrâni din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Constanţa (DGASPC) , după următorul program:
  • Joi, 12 martie, de la ora 9.45, Complexul de Servicii Comunitare „Sparta Rotterdam”- Techirghiol;
  • Joi, 19 martie, ora 10.00, Complexul de Servicii Comunitare „Cristina” - Constanţa;
  • Joi, 26 martie, ora 10.00, Căminul pentru persoanele vârstnice – Constanța (Strada Unirii);
  • Joi, 2 aprilie, ora 10.00, Centrul de îngrijire și asistenţă - Poarta Albă;
  • Joi, 9 aprilie,ora 10.00, Locuinţe Protejate de tip familial pentru copii cu dizabilitaţi – Cumpăna. 
Acțiunea are loc în baza unui protocol de colaborare dintre Arhiepiscopia Tomisului şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Constanţa, informează Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Totodată, Departamentul Social-Misionar va oferi alimente neperisabile fiecărui centru.
 

Vineri, 13 martie 2020, de la ora 17.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Buna-Vestire” din Năvodari (zona centru).
 
Conferința națională și lansare de carte la Facultatea de Teologie

Joi, 12 martie, de la ora 10.15, IPS Teodosie va participa la conferința națională „Contribuția decisivă a Voievozilor Români la ctitoriile din Sfântul Munte Athos”, susținută de către comandor dr. Ioan Damaschin, conf. univ. dr. Constantin Claudiu Cotan și moderată de către prof. Bogdan Nicolae Mateescu. Evenimentul este urmat de lansarea volumului „Domnitorii români, ctitori la Sf. Munte Athos”, semnat de către comandor dr. Ioan Damaschin, menționează sursa citată.

Conferința este organizată de către Arhiepiscopia Tomisului, Facultatea de Teologie „Sf. Andrei” și Școala Doctorală de Teologie și se va desfășura în aula Univeristății „Ovidius” din campus corp A (Aleea Universității, Nr. 1, Constanța).

Sursă foto: Arhiepiscopia Tomisului
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii