Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:13 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mașinile din România care vor primi numere de înmatriculare de culoare verde

ro

29 Apr, 2022 17:20 1662 Marime text
foto: Facebook/ Ministerul Mediului - România

Proprietarii celor aproximativ 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot beneficia de numere de culoare verde, conform noilor reglementări legale, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Pe data de 28 aprilie, în Monitorul Oficial a fost publicat ordinul care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde, pentru maşini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.
 

„Această modificare legislativă are drept scop asigurarea vizibilităţii acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piaţă a autovehiculelor de transport nepoluante, iniţierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă faţă traficului intens, precum şi protejarea mediului înconjurător", potrivit unui comunicat al MAI. 


Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea ordinului în Monitorul Oficial.

Potrivit sursei citate, în cazul maşinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a "numerelor verzi", acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor va efectua toate demersurile necesare punerii în aplicare a acestuia, conform prevederilor ordinului. 

Totodată, DRPCIV evaluează şi monitorizează activităţile desfăşurate de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, la nivel naţional. 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii