Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:09 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mario împlinește 35 de ani. Jocul care a unit generațiile

ro

13 Sep, 2020 09:09 693 Marime text

A fost lansat pe 13 septembrie 1985, în Japonia, şi a devenit în scurt timp unul dintre cele mai populare jocuri video. Personajul preferat al jocurilor copiilor din multe generații împlinește, astăzi, 35 de ani de existență.

Misiunea lui Mario este de a o salva pe Prințesa Piersică, cu ajutorul fratelui său Luigi, de personajul negativ Browser a fascinat deja generații întregi.

În anul 2005, Imagine Games Network l-a declarat ca fiind cel mai bun joc din toate timpurile, subliniind că a ajutat la resuscitarea pieței de jocuri video din Statele Unite.

Popularitatea jocului a adus vânzări uriașe pentru Nintendo. Super Mario Bros a fost declarat cel mai bine vândut joc din toate timpurile, cu mai mult de 40 de milioane de copii vândute în toată lumea.

Varianta inițială a lui Mario îl întruchipa ca fiind dulgher. A fost apoi doctor, automobilist, antrenor de tenis, jucător de golf sau boxer.

Melodia arhicunoscută care îți intră în cap și nu mai iese pentru ceva timp se numește „Ground Theme” și este rezultatul muncii lui Koji Kondo, compozitor la Nintendo.

Aceasta s-a bucurat de un succes răsunător în perioada în care ringtone-urile erau în vogă și a poposit mai bine de 120 de săptămâni în topul Billboard, unul dintre cele mai importante topuri muzicale din întreaga lume. Și mai interesant, melodia a fost reinterpretată de orchestre din toată lumea.

Potrivit unui studiu efectuat de Q, în anii 1990, Mario era mai ușor recunoscut de către copii, decât era legendarul Mickey Mouse. Mai recent, Cartea Recordurilor a declarat Pac-Man ca fiind cel mai ușor de recunoscut simbol al jocurilor video în rândul adulților, în timp ce Mario îl urmează îndeaproape.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii