Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinari egipteni cercetați pentru contrabandă cu țigarete

ro

12 Apr, 2021 14:02 1241 Marime text
  • Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de aproximativ 15.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

O echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Constanţa şi lucrători ai Căpităniei Portului Constanţa au descoperit, pe o navă sub pavilion Insulele Comore, acostată în portul Midia, aproximativ 800 de pachete de ţigări pe care trei marinari egipteni încercau să le introducă ilegal în România.

În data de 11.04.2021, în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Constanţa şi lucrători ai Căpităniei Portului Constanţa, acţionând în baza unor informaţii, s-au deplasat în portul Midia, pentru a efectua un control la o navă, sub pavilion Insulele Comore. În acest timp, doi marinari egipteni au fost observaţi aruncând peste bordul navei, pe cheu, doi saci care conțineau țigări.

O echipă a continuat controlul asupra navei, unde s-au descoperit, în cabinele a trei marinari egipteni, ascunse și nedeclarate 340 de pachete cu țigarete.
La cercetări, s-a stabilit faptul că țigaretele în cauză, atât cele aruncate peste bord (450 pachete) cât şi cele găsite ascunse, au fost achiziționate din Israel, de către cei trei marinari egipteni aflați pe nava acostată în port.

Întreaga cantitate de țigarete, 790 pachete, în valoare de aproximativ 15.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii