Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marca Telecom si Eurosic Systems ravnesc serviciul de mentenanta al semafoarelor din Constanta

ro

20 Apr, 2010 03:12 2790 Marime text
cap_1.jpgIeri, la cea de-a doua etapă a licitaţiei pentru obţinerea serviciului de mentenanţă a sistemelor de semnalizare urbană din municipiul Constanţa, două firme şi-au prezentat ofertele. Dintre acestea, doar prima - Marca Telecom - s-a prezentat la prima etapă practică, desfăşurată săptămâna trecută.

Potrivit celor declarate de Lucia Andrei, inspector în cadrul Serviciului Tehnic şi Marketing al SCIL Confort Urban, cealaltă firmă, Eurosic Systems, nu a participat la prima probă desfăşurată lunea trecută, care a constat în efectuarea unui test în intersecţia semaforizată a străzii 1 Mai cu strada Theodor Burada. „Procedura de deschidere a ofertelor a decurs fără probleme, am deschis şi oferta celor de la Eurosic Systems deşi ei nu au participat la proba practică. Au venit cu o declaraţie că sunt specialişti în domeniu... o să solicităm şi punctul de vedere al Ministerului Finanţelor vizavi de oferta acestora. Până la sfârşitul acestei săptămâni vom dezbate ofertele şi vom stabili câştigătorul".

În toamna anului trecut, cele două firme au împărţit un contract de peste 600.000 de lei pentru furnizarea de „produse de plastic, cauciuc, separatori de trafic şi praguri de sol", scos la licitaţie de primăria din Cluj-Napoca.

Trebuie precizat faptul că la începutul săptămânii trecute, în intersecţia mai sus amintită, a avut loc o probă practică la care a fost prezent doar un reprezentant al Marca Telecom. De altfel, firma bucureşteană s-a ocupat de acest contract şi în ultimii doi ani, încasând pe rând de la autorităţile locale constănţene, pentru acelaşi contract, 457.698 lei (în 2008) şi 411.565 de lei (în 2009), cu TVA inclus.

Firma care va lua acest contract se va ocupa lunar de serviciile şi lucrările de întreţinere în funcţiune normală a Sistemului de Semaforizare, de monitorizarea zilnică a acestuia de la dispecerat, dar şi pe teren de către echipa de intervenţie. În plus, lunar se va face câte o revizie a fiecărei intersecţii de către echipa de specialişti de pe teren.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • altu 20 Apr, 2010 08:40 si pana atunci in fiecare dimineata semaorul de la capitol nu functioneaza...