Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:17 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN. Vizită de promovare a Operației IRINI în bazinul mediteraneean

ro

17 Oct, 2021 20:54 542 Marime text
  • Ministerul Apărării Naționale transmite că puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274) desfășoară misiuni in cadrul Operației EUNAVFOR MED IRINI.
  • Gruparea navală din care face parte cuprinde și nave militare din Germania, Grecia și Italia. 

Comunicatul MApN

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274) desfășoară, în această perioadă, misiuni specifice in cadrul Operației EUNAVFOR MED IRINI, ca parte integrată a grupării navale care cuprinde și nave militare partenere din Germania, Grecia și Italia.

Pe durata activităților de monitorizare a traficului maritim din zona de responsabilitate, nava militară românească a efectuat o serie de interogări ale navelor civile care tranzitau sud-vestul Mării Meditarane și a executat o vizită de verificare și, totodată, de promovare a Operației IRINI, la bordul uneia dintre acestea.

Activitatea a fost executată de o echipă formată din scafandri de luptă de incursiune, la bordul unei ambarcațiuni rapide.

Dialogul purtat între membrii echipajului PM-274 și echipa de comandă a navei vizitate s-a desfășurat în cele mai bune condiții, cu această ocazie fiind prezentat, de o parte și de alta, scopul prezenței în Marea Mediterană.

Surpriza cea mai plăcută a constat în faptul că întregul echipaj de la bordul navei civile de transport maritim era format din marinari români, constituindu-se într-un bun prilej de a flutura pavilionul românesc și pe cel al Uniunii Europene, în semn de unitate și respect față de țară și de valorile europene.

Pentru puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” participarea la Operația EUNAVFOR MED IRINI continuă, misiunea din Marea Mediterană urmând să se încheie la finalul acestui an, după care marinarii militari români vor lua cap-compas spre portul militar Constanța, unde vor acosta la începutul lunii ianuarie.

Sursă foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii