Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MapN Vizită de informare la sediul DRASS România

ro

29 Sep, 2023 21:52 983 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a vizitat vineri, 29 septembrie, sediul firmei DRASS România din Timișoara, operator economic specializat în proiectarea și producția de sisteme hiperbarice, de scufundare, precum și de vehicule subacvatice cu destinație militară.
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a vizitat vineri, 29 septembrie, sediul firmei DRASS România din Timișoara, operator economic specializat în proiectarea și producția de sisteme hiperbarice, de scufundare, precum și de vehicule subacvatice cu destinație militară, transmite un comunicat din MApN.
 
Conducerea firmei timișorene a prezentat delegației MApN gama de produse de înaltă tehnologie din domeniul apărării, cu accent pe colaborarea cu Centrul de Scafandri al Forțelor Navale Române, unde a contribuit la retehnologizarea simulatorului de scufundări și a sistemelor hiperbarice la cele mai înalte standarde disponibile în prezent pe plan mondial.
 
De asemenea, a fost realizată o prezentare a soluțiilor tehnologice propuse în domeniul vehiculelor militare subacvatice de dimensiuni reduse (mini-submarine), operate atât cu echipaj uman, cât și în sistem autonom.
 
Ministrul Angel Tîlvăr a subliniat importanța faptului că un operator economic produce în România tehnologie de înaltă performanță, ceea ce oferă, pe lângă locuri de muncă și investiții în economia națională, și opțiuni pentru dotarea Armatei României cu soluții tehnologice produse în țară.
 

„Comportamentul brutal al Federației Ruse, care a declanșat un război de agresiune împotriva Ucrainei, a transformat, din păcate, Marea Neagră, dintr-un spațiu al schimburilor comerciale libere și al cooperării pașnice între țările riverane, într-o zonă nesigură, cu provocări complexe, care impune regândirea și adaptarea posturii noastre de securitate navală la noile realități. Forțele Navale Române au în derulare programe de înzestrare importante care le vor permite să-și îndeplinească mai eficient misiunile. Alocarea constantă a două procente din PIB pentru bugetul Apărării din ultimii șapte ani, ridicată la 2.5% din 2023, oferă predictibilitate procesului de planificare a înzestrării Armata României cu tehnică de înaltă performanță”, a declarat ministrul Tîlvăr.

 

Citește și:
Ministrul apărării, întâlnire cu tineri timișoreni candidați pentru posturi de soldați profesioniști
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii