Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Secretarul de stat Simona Cojocaru întâlnire cu ambasadorul Canadei în România

ro

14 Jan, 2021 18:56 1449 Marime text
  • Întâlnire a secretarului de stat Simon Cojocaru, cu ambasadorul Canadei în România.
Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut joi, 14 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, o întrevedere cu ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet.

Cei doi oficiali au discutat despre stadiul cooperării româno-canadiene în domeniul apărării, precum și despre teme aflate pe agenda curentă de securitate a NATO, Uniunii Europene sau ONU.

Secretarul de stat a mulțumit ambasadorului canadian pentru contribuția substanțială și constantă a țării sale la implementarea măsurilor de consolidare a flancului estic aliat, exemplificând prin participarea Canadei, în ultimii ani, la misiunile de poliţie aeriană consolidată de pe teritoriul ţării noastre, cea mai recentă misiune încheindu-se la finele lunii decembrie 2020. Detașamentul Forțelor Aeriene Regale canadiene și personalul Forțelor Aeriene Române și-au îndeplinit misiunile în condiții de siguranță și cu profesionalism, în ciuda contextului pandemic actual, au apreciat secretarul de stat Cojocaru și ambasadorul Goulet.

În context, a fost evidențiată importanţa deosebită a relaţiei transatlantice pentru securitatea Europei, având în vedere provocările actuale de securitate în regiunea Mării Negre.

Subliniind excelenta cooperare româno-canadiană în cadrul Organizației Națiunilor Unite, secretarul de stat Simona Cojocaru a amintit despre contribuția României în cadrul misiunii MINUSMA din Mali (un detaşament format din 120 de militari și patru elicoptere de transport IAR 330L, care a acționat, timp de un an, între lunile octombrie 2019 și octombrie 2020), mulțumind încă o dată părții canadiene pentru sprijinul esențial în etapa de predislocare a detașamentului românesc, cât și pe parcursul misiunii efective.

În încheierea întrevederii, ambele părți au exprimat convingerea asupra necesității menținerii ritmului cooperării bilaterale în domeniul apărării, atât la nivelul dialogului politico-militar, cât și în termeni practici.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii