Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:03 29 11 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN România pregătește dislocarea suplimentară a unei companii de infanterie în Kosovo

ro

03 Oct, 2023 18:25 730 Marime text


Ca urmare a autorizării de către Consiliul Nord Atlantic cu privire la suplimentarea forțelor pentru gestionarea situației curente din Balcanii de Vest, România va disloca în perioada imediat următoare o subunitate de nivel companie, nominalizată ca parte a rezervei strategice la dispoziția SACEUR, în cadrul operației NATO KFOR din Kosovo. 

România, și-a asumat, ca aliat NATO și stat membru UE angajamentul de a contribui, cu forțe și mijloace militare la efortul de menținere a unui mediu stabil de securitate în regiunea Balcanilor de Vest, trasmite Ministerul Apărării Naționale prin intermediul unui comunicat oficial. 

Dislocarea acestei companii se face în condițiile prevederilor Legii nr.121 din 2011 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în conformitate cu Hotărârea CSAT nr. 225/2022 privind aprobarea Planului de întrebuinţare a forţelor Armatei României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2023.

La acest moment, România are dislocați în teatrele de operații din Balcanii de Vest aproape 330 de militari, dintre care aproximativ 250 în Bosnia și Herțegovina (țara noastră fiind unul dintre cei mai importanți contributori cu trupe la operația UE EUFOR ALTHEA din această țară, la care asigură funcția de șef de stat major, de nivel general de brigadă) și aproximativ 80 de militari în Kosovo, în operația NATO - KFOR, a mai punctat sursa citată. 


Citește și:

Alertă în Tulcea și Galați, în urma detectării unor grupuri de drone! Anunțul MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii