Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MapN Reuniuni în cadrul SEDM

ro

14 Sep, 2023 19:26 764 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În perioada 12 - 14 septembrie 2023, la Timișoara, au avut loc reuniunile Comitetului de Coordonare, respectiv Comitetului Director Politic-Militar din cadrul Procesului reuniunilor miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), inițiativă regională a cărei președinție este exercitată de România, prin intermediul Ministerului Apărării Naționale, în perioada 2023 - 2025.
 
În perioada 12 - 14 septembrie 2023, la Timișoara, au avut loc reuniunile Comitetului de Coordonare, respectiv Comitetului Director Politic-Militar din cadrul Procesului reuniunilor miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), inițiativă regională a cărei președinție este exercitată de România, prin intermediul Ministerului Apărării Naționale, în perioada 2023 - 2025, transmite un comunicat din partea Ministerului Apărării Naționale.
 
Sesiunile de lucru ale reuniunilor au fost prezidate de directorul Secretariatului SEDM, Violeta Nicolescu, care a subliniat obiectivele mandatului României, respectiv: creșterea relevanței și vizibilității inițiativei SEDM în ansamblu, precum și a principalului său instrument la nivel operațional, Brigada din Europa de Sud Est (SEEBRIG).
 
De asemenea, sesiunile au cuprins discuții de actualitate cu privire la modalitățile de revitalizare a SEEBRIG prin implicarea mai activă a statelor membre în proiectele existente sau prin propunerea de noi proiecte, precum și explorarea căilor de acțiune privind augmentarea capabilităților acesteia.
 
Reuniunile SEDM se desfășoară de două ori pe an în țara care asigură președinția. Astfel, România va mai organiza evenimente similare din cadrul inițiativei și în următorii doi ani.
 
Evenimentul a fost găzduit în sediul Consiliului Județean Timiș și s-a desfășurat cu sprijinul Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.
 
Reuniunile de la Timișoara sunt primele evenimente organizate de România, după ceremonia oficială de predare-primire a președinției inițiativei SEDM, respectiv a comenzii Brigăzii din Europa de Sud-Est (SEEBRIG), care a avut loc la Kumanovo, Republica Macedonia de Nord, în data de 31 august 2023, a încheiat sursa citată. 


Citește și:
Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Germaniei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii