Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Misiune umanitară pentru India. Echipamente medicale, donate de România

ro

28 Apr, 2021 16:39 1483 Marime text


  • Misiune umanitară spre India, țară grav afectată de pandemia de COVID-19.

O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a plecat miercuri, 28 aprilie, spre Republica India, într-o misiune de asistență umanitară pentru transportul, în regim de urgență, de echipamente medicale pentru această țară, grav afectată de pandemia de COVID-19.

Ajutorul de urgență oferit de România constă în transferul cu titlu gratuit a unor echipamente medicale constând în: 80 de concentratoare, 75 de butelii de oxigen și 20 dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

România se alătură, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini India, care se confruntă cu o situație dramatică pe fondul valului fără precedent de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV2.

Echipamentele medicale românești sunt printre primele care vor ajunge la New Delhi, în zilele următoare fiind programate transporturi de aparatură și medicamente și din partea altor state membre ale UE, în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, activat recent la nivelul Uniunii Europene ca parte a eforturilor Team Europe.

,,Solidaritatea este cuvântul cheie în aceste vremuri dificile. Astăzi, poporul român este alături de poporul indian. Guvernul României a răspuns imediat solicitării făcute de autoritățile Republicii India, transmisă prin Mecanismul european de protecție civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19”, a spus secretarul de stat în Ministerul Apărării Naționale Simona Cojocaru.

 
Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian miercuri, în jurul orei 15.00.
 
Sursă foto: Facebook/ MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii