Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Militarii americani fac pregătirile finale pentru misiunea Task Force Cougar în România

ro

09 Feb, 2022 12:05 1433 Marime text


Detașamentul de forțe întrunite, de valoare batalion de infanterie, constituit de Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale SUA, a început, miercuri, 9 februarie, pregătirile finale pentru dislocarea din Germania către România, anunță miercuri, 9 februarie, MApN.
 
Detașamentul va purta denumirea Task Force (TF) Cougar și va acționa pe teritoriul României, sub comanda operațională a Corpului V al SUA.

Potrivit sursei citate, TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).
 
Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. 
 
Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce, se arată în documentul MApN.
 
Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

„În același timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați”, adaugă reprezentanții MApN. 

Sursa foto: unsplash/ Diego González
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii