Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Întrevederea secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale cu ambasadorii Franţei şi Regatului Maroc la București

ro

03 Mar, 2020 19:31 1315 Marime text

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a avut marţi, 3 martie, o întrevedere cu ambasadorii Franţei şi Regatului Maroc în România, E.S. Michèle Ramis, respectiv E.S. Hassan Abouyoub, în cadrul căreia au fost abordate demersurile comune ale celor două state privind organizarea Conferinţei Ministeriale de la Rabat asupra menţinerii păcii în spaţiul francofon.

Secretarul de stat a mulţumit pentru invitaţia la acest eveniment şi a subliniat importanţa pe care România o acordă securităţii şi stabilităţii în Africa, precum şi misiunilor de menţinere a păcii derulate în această regiune sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a Uniunii Europene.

A evidenţiat contribuţia Ministerului Apărării Naţionale la misiunile ONU şi UE de pe continentul african, cu referire specială la Misiunea ONU Multidimensională Integrată de Stabilizare MINUSMA şi EUTM din Mali. În acelaşi context, secretarul de stat a reiterat sprijinul României pentru operaţionalizarea Forţei G5 Sahel.

Totodată, părţile şi-au exprimat angajamentul pentru continuarea dialogului politico-militar în scopul consolidării cooperării atât pe dimensiunea bilaterală, cât şi în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii