Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Forțele Aeriene Române au început transportarea ajutoarelor umanitare către Libia

ro

16 Sep, 2023 11:10 820 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă, 16 septembrie 2023, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Benghazi, Libia, pentru a transporta prima tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această țară, afectată de inundații catastrofale.

O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă, 16 septembrie 2023, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Benghazi, Libia, pentru a transporta prima tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această țară, afectată de inundații catastrofale, transmite un comunicat din partea Ministerului Apărării Naționale.

Forțele Aeriene au planificat realizarea a șase curse pe această rută, în care vor fi transportate în total 55 tone de bunuri, constând în produse alimentare și articole pentru adăpostire.

Zborurile se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 32 din 2023, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MapN: Extinderea restricțiilor de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii