Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:10 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Elevii au revenit la cursuri în instituțiile militare de învățământ

ro

08 Feb, 2021 15:15 524 Marime text
  • A început semestrul 2 în instituțiile militare de învățământ.

Instituțiile de învățământ preuniversitar al Ministerului Apărării Naționale (preșcolar, liceal și postliceal) au început de luni, 8 februarie, activitățile și procesul educațional în formatul față în față, revenirea la cursuri a elevilor și cursanților fiind planificată în mod eșalonat, transmite MApN.

În ceea ce privește instituțiile de învățământ superior militar, deciziile privind forma de reluare a cursurilor vor fi luate cu respectarea principiului autonomiei universitare, comandanții acestora, împreună cu senatele universitare, urmând să hotărască și să comunice studenților militari, în timp util, modul de reluare a cursurilor după finalizarea sesiunii de examene și încheierea vacanței intersemestriale.

Studenții militari înmatriculați la universitățile de medicină din București și Târgu Mureș vor continua procesele universitare conform deciziilor senatelor universitare ale celor două înstituții de învățământ superior.

La întoarcerea în instituțiile de învățământ, elevii și studenții vor fi testați pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, conform procedurilor în vigoare.

În toate instituțiile de învățământ ale MApN au fost luate măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar Direcția medicală monitorizează evoluția situației epidemiologice și coordonează activitățile de testare de tip RT PCR a elevilor și studenților.

Ti-a placut articolul?

Comentarii