Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MapN A fost semnat primul acord România – Irlanda, în domeniul apărării

ro

08 Apr, 2024 20:08 553 Marime text




 
  • Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a primit luni, 8 aprilie, vizita secretarului general al Ministerului irlandez al apărării, Jacqui McCrum.
 
Cu această ocazie, cei doi oficiali au semnat primul Memorandum de Înțelegere între Ministerul Apărării din Irlanda și Ministerul Apărării Naționale din România privind cooperarea în domeniul apărării, potrivit unui comunical al MApN.

Documentul va oferi cadrul necesar pentru dezvoltarea și promovarea cooperării și relațiilor bilaterale, cu beneficii reciproce în special în ceea ce privește creșterea interoperabilității și capacității de dislocare în cadrul misiunilor sau operațiilor internaționale ale Organizației Națiunilor Unite și Uniunii Europene.
 

„În cadrul întâlnirii bilaterale au fost abordate subiecte de interes comun referitoare la situația de securitate din zonele de interes și eforturile comunității internaționale pentru asigurarea păcii și stabilității la nivel regional și global”, arată comunicatul.
 

Totodată, cei doi oficiali au discutat și despre potențialele proiecte de cooperare bilaterală dintre România și Irlanda, pe fondul semnării Memorandumului de cooperare în domeniul apărării.
 

„Demnitarul român a subliniat rolul de pol de stabilitate al României în regiunea Mării Negre, în implementarea măsurilor aliate pentru consolidarea descurajării și apărării și a exprimat interesul pentru cooperare activă cu Irlanda, fiind evidențiat potențialul oferit de proiectele Uniunii Europene în domeniu”, se mai arată în comunicatul remis.

 
 Citește și
Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii